Tréningek

Miért érezzük folyton azt, hogy rohan az idő? Miért van az, hogy bármennyire is akarunk és tervezünk, nem jut idő a fontos dolgokra? Miért élünk állandóan a múltban vagy a jövőben, ahelyett, hogy élveznénk a jelenünket? Hogyan lehet az állandó agyalást leállítani és megélni a pillanatot? Vajon a boldogság miért mindig a jövőben vár ránk? A mindfulness tréningeken és csoportokban a tudatos jelenlétet és önismeretet fejlesztő gyakorlatokon keresztül tanuljuk meg, hogyan vegyük sikeresen a nagyvárosi, túlhajszolt életmódunk által felvetett kihívásokat.

A tréningek célja, hogy növeljék a résztvevők koncentrációs képességét és jelenlétélményét, és a következő tulajdonságok kifejlesztését:

 • ítélkezésmentesség
 • türelem
 • friss nézőpont
 • bizalom

 • küszködésmentesség
 • elengedés
 • hála
 • nagylelkűség, kedvesség

A mindfulness: tudatosság mindenben, amit csinálnuk. A félreértésekkel ellentétben nem lótuszüléses meditálást, nem egy rózsaszín felhőn való utazást, nem pozitív megerősítéseket, jelenhedonizmust vagy lemondást jelent. Gyakorlásához nem kell vallásosnak, vagy jógiknak lennünk, és semmilyen fizikai feltételnek sem szükséges hozzá teljesülnie.

A mindfulness tréningek lényege, hogy közelebb kerüljünk a legbelső természetünkhöz, amit az agyunk által kreált gondolatok és érzelmek sokszor nem engednek megtörténni. Önsimeretet és tudatos választást, a szokásaink és beidegződéseink újraértelmezését jelenti. Olyan gyakorlatot, ami a mai ember kiegyensúlyozottságához alapvetően szükséges.

⌵ MINDFULNESS ALAPÚ STRESSZCSÖKKENTŐ ÉS ÖNISMERETI (MBSR) TRÉNING

mindfulness14_j

8 héten át, heti 2 óra hétköznap esténként, a 6. héten egy 5 órás hétvégi csendes nappal. Maximum létszám: 15 fő.

A tréning célja

A tréning célja, hogy megismertesse az érdeklődőket a mindfulness módszertanával, elméletével és gyakorlatával, a háttérmechanizmusokkal. De még fontosabb célja ennél az, hogy fejlessze a tudatosságunkat, és megtanítson minket arra, hogyan csökkentsük a stresszt a saját életünkben, és azt, hogyan hozzuk be a nyugodtságot és a koncentrált figyelmet, az elmélyülést az életünkbe. A tréningen tanultaknak hála meg tudjuk törni rossz szokásainkat, ki tudunk jönni a robotpilóta üzemmódból, megtanuljuk a figyelmünket a jelen pillanatra irányítani, és megtapasztaljuk a létezés örömét.

Neked ajánlom, ha:

 • Stresszes környezetben kell helyt állnod.
 • Stresszalapú betegséggel küzdesz.
 • Meg akarsz szabadulni valamilyen rossz szokásodtól.
 • Nehezedre esik egy dolgora koncentrálni.
 • Fáraszt a napi robot.
 • Sokszor vagy elégedetlen, nem találsz örömöt az életben.
 • Mindig másra vágysz, mint ami van.
 • Különböző feltételekhez kötöd a boldogságod.
 • Úgy érzed, elrohan melletted az élet.
 • Folyton pörögsz és nem tudsz leállni.
 • Túl sok a zaj körülötted.
 • Szeretetteljesebb életre vágysz.
 • Egy hosszú távon, otthon is alkalmazható önismereti módszert keresel.
 • Szeretnél elkezdeni meditálni.

A tréningre való jelentkezés feltétele, hogy elkötelezett légy a változás mellett. Mindenkit várok, aki kész az önismereti munkára, aki vállalja, hogy minden alkalmon részt vesz és a tréning ideje alatt heti hatszor legalább 20 perces gyakorlást végez otthon.

A tréning felépítése

Az egyes alkalmak közös meditációból, a háttérmechanzimusok megismerését szolgáló csoportos feladatokból, és inspirációs modulokból állnak. A következő témákat érintjük a tréningen:

 1. A mindfulness hatásmechanizmusa, elméleti alapok, a megfelelő hozzáállás kialakítása, alapelvek. A koncentráció és a jelenlét gyakorlása az érzékeinken keresztül.
 2. Felébredés a robotpilóta üzemmódból. Létezés és cselekvés. A testtudatosság, mint a mindfulness alapja.
 3. A stressz okai, testi jelei, kezelése mindfulness-szel. Automatikus stresszreakció helyett az éberség alkalmazása nehéz helyzetekben.
 4. Kellemes és kellemetlen érzések tudatosítása. A hála kifejlesztése.
 5. A címkézés módszere, és a gondolatok megfigyelésének gyakorlása.
 6. Az érzelmek ABC-je, az érzelmekhez való hozzáállásunk tudatosítása.
 7. Az önszeretet, a kedvesség és együttérzés, mint a mindfulness gyakorlás alapja. Együttlétezés a másikkal és magunkkal.
 8. Tudatos élet a hétköznapokban.

Időpontok, helyszín

Két csoport indul ősszel.

Az egyik csoport  2018. augusztus 29-én indul, és szerdánként 18:00-20:00 között a következő napokon lesz megtartva:

 1. 2018. augusztus 29. 18:00-20:00
 2. 2018. szeptember 5. 18:00-20:00
 3. 2018. szeptember 12. 18:00-20:00
 4. 2018. szeptember 19. 18:00-20:00
 5. 2018. szeptember 26. 18:00-20:00
 6. 2018. október 3. 18:00-20:00
 7. 2018. október 10. 18:00-20:00
 8. 2018. október 17. 18:00-20:00

+ 5 órás hétvégi meditációs nap az 5-6. hét környékén

A másik őszi csoport 2018. augusztus 28-án indul, és keddenként 18:30-20:30 között a következő napokon lesz megtartva:

 1. 2018. augusztus 28. 18:30-20:30
 2. 2018. szeptember 4. 18:30-20:30
 3. 2018. szeptember 11. 18:30-20:30
 4. 2018. szeptember 18. 18:30-20:30
 5. 2018. szeptember 25. 18:30-20:30
 6. 2018. október 2. 18:30-20:30
 7. 2018. október 9. 18:30-20:30
 8. 2018. október 16. 18:30-20:30

Helyszín: Van Egy Hely, 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11. Fsz. 1. (11-es kapukód) 

Megközelítés:

4-es metróval: Rákóczi tér megállótól 2 perc

2-es metróval: Blaha Lujza tértől 5 perc

4-6-os villamossal: Rákóczi tértől 2 perc vagy a Harminckettesek terétől 2 perc. Parkolási tanácsok: A József Krt. a városból kifelé eső oldalán 260 Ft / óra este 6-ig. A József Körúttól befelé eső részen 440 Ft / óra este 8-ig. Rákóczi téri parkolóház 300 Ft / óra.

Hatás

 • A stresszes helyezeteket máshogyan élheted meg és jobban kezelheted.
 • Könnyebben észreveheted az életedet uraló, és stresszt okozó mintázatokat.
 • Képes lehetesz tudatosan cselekedni a mindennapokban, választási lehetőséget kínálva saját magad számára, még egy nehéz helyzetben is.
 • Növekedhet a reflexiós képességed, az önismereted és a tudatosságod.
 • Megszűnhetnek az alvásproblémáid, enyhülhetnek az egyéb stresszalapú betegségek.
 • Képessé válhatsz elfogadóan kapcsolódni a saját érzelmeidhez, magadhoz és másokhoz.
 • A monoton munkákat nagyobb élvezettel kezdheted el csinálni.
 • Megtalálhatod az apró örömöket az életben, amelyek felett eddig elsiklottál.
 • Nyugodtabbá, megfontoltabbá, együttérzővé válhatsz.
 • Javulhat a memóriád és az érzékelési képességed.
 • A fizikai fájdalmad, a vele járó szenvedés csökkenhet.
 • Könnyebben engedhetsz el dolgokat.
 • Az életedbe beköszönthet a hála és az elégedettség.

Ár

 • ha úgy érzed, átlagos jövedelmi helyzetben vagy: 45 000 Ft
 • ha úgy érzed, megengedheted magadnak: 60 000 Ft
 • ha úgy érzed, kedvezményre van szükséged: 30 000 Ft. (a kedvezményes részvételi lehetőségek száma korlátozott, érdeklődj róluk a jelentkezéskor)

Az ár tartalmazza a 8×2 órás tanfolyamon való részvételt, az 5 órás csendes napon való részvételt, a 11 db, nagyjából 4 órányi meditációs hanganyagot, és a több mint 150 oldalas munkafüzetet.

Fontos! A jelentkezésed még nem garantálja a részvételedet. A jelentkezés után visszaigazoló e-mailt küldök abban az esetben, ha van még hely a csoportban. A tréningre legfeljebb 15 fő jelentkezhet.

A jelentkezésed a részvételi díj első részletének, 30 000 Ft-nak a befizetésével érvényes. A fizetést a következő számlaszámára tudod utalni: 11600006-10000006-12413851 (Erste Bank). A tárgyba kérlek, írd bele: MBSR tréning 

Befizetési határidő: 2018. 08. 15.

A második részletet az első személyes alkalom után, a helyszínen vagy átutalással szükséges rendezni. A jelentkezéseddel beleegyezel abba, hogy használjam az e-mail címedet, telefonszámodat, kizárólag a tréninggel kapcsolatos értesítések és kapcsolattartás céljából. Kijelented azt, hogy a program során elhangzottakat magáncélra használod fel, az információkat nem adod tovább, az ott kapott anyagokat nem terjeszted, és nem használod fel egyéb célokra. Elfogadod azt, hogy a befizetési határidő után az előleget nem áll módomban visszautalni.

További kérdéseiddel keress bizalommal a nelli@slowbudapest.com e-mail címen!

⌵ HALADÓ MINDFULNESS MEDITÁCIÓS CSOPORT

mindfulness11_j

Közös heti meditáció 1,5 órában azoknak, akik már elvégeztek valamilyen MBSR / MBCT vagy mindfulness meditációs tanfolyamot. Maximum létszám: 15 fő.

Ez a csoport lehetőséget ad a rendszeres heti gyakorlás kialakítására és fenntartására. Ajánlom azoknak, akiknek nem jön össze az otthoni gyakorlás, és szükségük van egy kis támogatásra. Azoknak is javaslom ezt a csoportot, akik otthon gyakorolnak: egy csoportos meditáció teljesen más élmény lehet. A tapasztalás intenzívebb lehet, és sokaknak könnyebb a jelenlét és koncentráció fenntartása és az elmélyülés megvalósítása, mint egy egyedül végzett gyakorlás során.

Az egyes alkalmakon szinte végig közösen meditálunk: kevés beszéd, annál több gyakorlat!

Időpontok:

Jelenleg nincs futó haladó csoport.

⌵ CÉGES ELŐADÁSOK ÉS TRÉNINGEK

KrajcsoNelli - HR Piknik - ilumzphoto

Cégek számára 6 alkalmas MBSR tréningeket, 1-3 órás egyszeri mindfulness workshopokat vagy előadásokat tartok. Céges csapatépítő napra, konferenciára stresszmentesítő programként egy mindfulness workshop vagy előadás jó választás lehet. Ha mélyebb változásra van szüksége a csapatnak, a 6 alkalmas MBSR tréning lehet a megoldás. A nagy nyomás alatt, rövid határidőkkel dolgozó vállalatoknak, a kreatív, a civil, a segítő szakma képviselőinek, a sok ember menedzselését végző munkatársak esetében egy mindfulness tréning megoldás lehet a munkahelyi jóllét és elégedettség, a lojalitás növeléséhez. Ezen kívül a mindfulness bizonyítottan pozitív hatással van a munkavállalói teljesítményre, és a költségcsökkentésben is alkalmazható. További részletekért ajánlom ezt az írást ››Néhány adat  azzal kapcsolatban, hogy egy cégnek, ha hosszú távra tervez, miért szükséges foglalkoznia a stresszkezeléssel:

 • A munkahelyi stressz a munkavállalók 28%-át érinti Európában (körül-belül 40 millió embert), mindez nagyjából évi 20 milliárd eurójába kerül az EU-nak közvetlenül az egészségügyi költségek és a kiesett munkaórák finanszírozása miatt.
 • A kiégés gazdasági hatásai jelentősek, Nagy-Britanniában 4 millió, az USA-ban pedig 550 millió munkanap/év veszik el a kiégés miatt.
 • A magyar gazdaságnak évente 1000 milliárd forint kárt okoz a munkahelyi stressz.
 • Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) 2014-ben kezdte el munkahelyi stressz programját, küldetése, hogy Európát biztonságosabb, egészségesebb és termelékenyebb munkavégzési hellyé tegye.
 • Kutatások alapján az Y és Z generációt már pusztán pénzbeli juttatásokon keresztül nem feltétlenül tudja megtartani egy vállalat, ezért fontos, hogy új szolgáltatásokat vezessen be a cég a mindennapjaiba, amiken keresztül érzékeltetni tudja a csapattagokkal, hogy fontosak számára, és ki tudja belőlük hozni a maximumot anélkül, hogy fél-egy éven belül otthagynák a vállalatot.

A szolgáltatások magyar és angol nyelven is megrendelhetők.

Ajánlatkérés: nelli.krajcso@gmail.com 06 30 443 71 33

VISSZAJELZÉSEK:

“Véleményem szerint Nelli nagyon hitelesen képviseli mindazt, amiben hisz. Együttműködésünk során személyesen is megtapasztalhattam, hogy mondatai nem csak üres frázisok, valódi tettek is állnak mögöttük.

A nálunk tartott rövid, mindfulnesst bemutató workshopok során könnyedén megteremtette a kapcsolatot a résztvevőkkel. Gyorsan ráérzett a csoport igényeire, és próbálta azoknak megfelelően alakítani a beszélgetés menetét. Személyisége, hangja és mozdulatai már önmagában nyugalmat teremtenek.

A résztvevők szinte kivétel nélkül pozitív visszajelést adtak, és azt mondták, hogy a workshop meghozta a kedvüket ahhoz, hogy mélyebben is megismerkedjenek az irányzattal.

Köszönjük! :)”

HÍRLEVÉL-FELIRATKOZÁS

© Copyright - Mindfulness Tréningek